AFAD Ürün Yerlileştirme Sergisi

Ekleme Tarihi 13.11.2023

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı - AFAD, arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılan ekipmanların, yerli üreticilerden tedarik edilmesine yönelik çalışma başlattı. Daha önce 16 Ağustos 2023 tarihinde OSTİM’de yapılan ikili iş görüşmeleri sonrası Başkanlık merkezinde oluşturduğu sergi ile yerlileştirmek istediği ürünleri üyelerimiz ve OSTİM’li sanayiciler ile buluşturdu.
#OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın , OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Sıtkı Öztuna, İŞİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayşe Saraçoğlu, kümelenmelerin yönetim kurulu başkanları, Ostim Teknik Üniversitesi, Ostim Teknopark A.Ş. ve OSTİM firmalarının temsilcilerinden oluşan heyet, #AFAD ürün sergisinde incelemelerde bulundu.
AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin ve AFAD Arama Kurtarma Daire Başkanı Recep Şalcı’nın da yer aldığı etkinlikte firmalar, üretebilecekleri ürünleri AFAD yetkileri ile paylaştı.
AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, kullandıkları tüm ürünleri yerlileştirme hedefinde olduklarını kaydederek, bu yönde yapılacak projeler için iş birliğine açık oldukları mesajını verdi.

İlgili Görseller